top of page

Lea Lahti ja Antti Vähälä

 

 

Antti on ollut Vähälän tilan isäntänä vuodesta 1991. Asikkalan Vesivehmaalla Antin kotitilalla viljellään vehnää, kauraa, ohraa ja ruista ja rypsiä. Vuosina 1990 ja 1994 syntyneet tytär ja poika ovat ehtineet jo aikuisikään. Perheen yhteisenä harrastuksena ovat museoikäiset autot; 

 

Lypsykarjasta luopumisen jälkeen entiseen navettaan on remontoitu lämmintä säilytystilaa vanhoille autoille sekä nurkkaus käsityöpajalle ja -puodille. Alakerta valmistui vuonna 2001 ja yläkerta 2005.

 

Antti toimii Päijät-Hämeen Mobilistien varapuheenjohtajana sekä Päijät-Hämeen Mobilistien vastaava museoajoneuvotarkastajana. Vähälä on myös SA-HK:n, Suomen ajoneuvohistoriallisen Liiton teknisen valiokunnan jäsen.

 

”Vanhojen ajoneuvojen myötä on ollut ilo tutustua moniin mukaviin ihmisiin” Antti kertoo.

Mitä teet työksesi? -kysymykseen Lea ei voi vastata ihan lyhyellä lauseella. Kesäisin -ja silloin kun muilta töiltä jää aikaa- Lea on käsityöyrittäjä, talvisin hän toimii kädentaitoaineiden tuntiopettajana lähialueen kansalaisopistoilla. Tämän lisäksi viime vuosiin on kuulunut työtä opettajan sijaisena koulutuskeskus Salpauksessa sekä työvalmentajana/tiiminvetäjänä nuorten työpajalla Lahdessa. Useamman vuoden ajan Lea ollut myös avustajana Vanhat Koneet sekä Klassikot -lehdissä, joissa ilmestyy Lean kirjoittamia juttuja harrastajista, kulkupeleistä sekä erilaisista tapahtumista. Silloin tällöin pöytälaatikosta pujahtaa pieni pakinakin lehden sivuille. 

 

”Opetus- ja ohjaustyössä tapaan mukavia aikuisia, nuoria ja lapsia, toimittajana saan haastattelutilanteissa kohdata äärimmäisen mielenkiintoisia harrastajia ja alansa asiantuntijoita. Käsityötuotteita tehdessä saan hiljentyä kotona omiin ajatuksiini. Työni on vaihtelevaa, samanlaisia päiviä ei ole” Lea kommentoi työtään.

IMG_4351.jpg
bottom of page